Ett hem att trivas i

Information om köpprocessen

1. Intresseanmälan

Om du tycker att projektet verkar intressant så gör du en intresseanmälan på hemsidan eller kontaktar Fastighetsbyrån i Sandviken. Alla intresseanmälningar behandlas i turordning så ju tidigare du kontaktar oss, desto fler valmöjligheter finns.

2. Förhandsavtal

Mellan köparen och bostadsrättsföreningen tecknas ett bindande avtal, kallat förhandsavtal. I samband med förhandsavtalet betalas 50.000 kr för resterande lägenhetstyper som förskottsbetalning. Denna summa är en del av den totala insatsen och räknas sedan av från slutbetalningen. För att detta ska kunna göras så ska en godkänd kostnadskalkyl finnas upprättad och ett tillstånd från Bolagsverket för föreningen att ta emot förskottsbetalning. Dessa bifogas när du får hem ditt förhandsavtal.

3. Byggnationen startar

Under tiden huset byggs får du som köpare löpande information om hur det går och vad som händer. Vanligtvis ordnas informationsträffar där du får besöka byggplatsen och träffa dina framtida grannar.

4. Inredningsval

Var med och utforma din framtida bostad så att den passar dina behov och önskemål. Både kostnadsfria val och alternativ mot en avgift erbjuds och du får gott om tid på dig att bestämma dig. En speciell kontaktperson med kunskap om inredning och material kommer att svara på frågor och berätta mer.

5. Upplåtelseavtal

Cirka fyra till fem månader före inflyttning så tecknas ett upplåtelseavtal och då betalas en handpenning på 10% av köpesumman och den tidigare förskottsbetalningen räknas av. Den resterade köpesumman betalas i samband med tillträdet.

6. Inflyttning & slutbesiktning

När det är cirka fyra månader kvar till inflyttning meddelar vi dig vilken tidpunkt du får flytta in. När bostaden är färdigställd görs en slutbesiktning för att se att allt är precis som det ska inför tillträdet och du som köpare blir kallad att delta på den. Eventuella fel och avvikelser ska normalt åtgärdas inom två månader från besiktningen.

Bild från visningslägenhet

Säljkontakt

Fastighetsbyrån

Gustav Björkman
[email protected]
070-840 00 31

Peter Thunell
[email protected]
073-474 74 33

Teknisk kontakt

Prenova Bygg & Projektutveckling

Urban Öhman
[email protected]
070-537 70 56